خدمات ستبا به خریداران برق

خرده‌فروشان و تامین‌کنندگان برق صنایع می‌توانند برق مورد نیاز خود را با بهترین شرایط از سامانه جامع تخصیص برق ایران تامین کنند.

از سال‌های گذشته تا به امروز در بازار برق ایران، بهره‌بردار یک حراج یک‌طرفه برگزار می‌کرده است و برق مورد نیاز خود را در بازار معاملات روزانه برق و یا اصطلاحا بازار عمده فروشی برق تامین می‌کرده است. در حالی که از سال 1398 تا به امروز خریداران بخش خصوصی نیز این امکان را پیدا کرده‌اند تا برق مورد نیاز خود را بصورت مستقل، از تولید کننده و یا بخش خصوصی تامین کنند.

 به طور کلی خریداران برق در ایران عبارتند از:

  • شرکت‌های برق منطقه‌ای
  • شرکت‌های توزیع
  • صنایع با قدرت قراردادی بالای یک مگاوات
  • شرکت‌های خرده فروش برق

 سامانه جامع تخصیص برق ایران خدمات خود را بر ارائه زیرساخت خرید برق مختص خرده فروشان برق متمرکز کرده است. در این راستا تلاش شده است بستری آنلاین با ساز و کاری مشابه بازار عمده فروشی برقدر اختیار تامین کنندگان و خریداران برق قرارگیرد تا هر دو طرف از دغدغه‌های تامین و فروش  برق به دور باشند و از طرفی بتوانند معامله خود را با نرخی موجه که مطلوب طرفین است اجرا کنند.

خریداران در این سامانه امکان خرید انواع برق عادی، برق آزاد و برق سبز با حجم‌های متفاوت و در بازه‌های زمانی متفاوت و همچنین شرایط متفاوت خریداری کنند و به دور از حاشیه‌های بازار برق به مشترکین خود تخصیص دهند.

نحوه خرید برق در سامانه جامع تخصیص برق

خریداران برق می‌توانند در هر زمانی در یک حراج یکطرفه قیمت دوم شرکت کنند و قیمت پیشنهادی خود را برای هر کیلووات ساعت برق اعلام کنند. در صورتی که عرضه کننده ای با شرایط نزدیک به شرایط خریدار عرضه خود را اعلام کند سامانه این سفارش ها را به طور خودکار مچ می‌کند.

در نظر داشته باشید که در هر بار برگزاری مزایده بالاترین قیمت برنده خواهد شد اما قیمت قابل معامله قیمت سفارش دوم که کمتر از قیمت پیشنهادی برنده است خواهد بود. با این تفسیر قیمت قابل معامله معمولا از مطلوب خریدار مطلوب تر خواهد بود.

خریداران چگونه می‌توانند در سامانه جامع تخصیص برق ثبت‌نام کنند؟

خریداران برق تنها کافیست به عضویت این سامانه درآیند و پس ازتکمیل ثبت‌نام در پنل معاملاتی که در اختیارشان قرار خواهد گرفت سفارش های خود را ثبت کنند.

شرایط پرداخت برای خریداران برق چگونه است؟

خریداران برق مخیر هستند شرایط پرداخت را تعریف کنند و در این حالت اگر عرضه کننده‌ای با شرایطی متناسب با شرایط خریدار برق عرضه کرده بود آن معامله جاری می‌شود.

بنابراین خریداران می‌توانند شرایط مختلفی نظیر نقدی، مدت دار با سر رسید 30 روزه و یا پرداخت در مدت زمان مشخصی را انتخاب نمایند.

شرایط پرداخت برای خریداران برق چگونه است؟

شرایط زمانی معامله نیز بسته به نظر خریدار میتواند ماهانه، یا سالانه بوده و یا حتی بازه زمانی مشخصی برای آن تعریف شود. در این سامانه تلاش شده است که بازه‌های زمانی که بصورت عرف معامله می‌شود بصورت پیش‌فرض در نظر گرفته شده باشد و البته این امکان برای خریدار فراهم باشد تا شرایط زمانی مطلوب خودش را نیز برای هر معامله مشخص کند.

خریداران برق چه تضامینی به سامانه جامع تخصیص برق ارائه می‌دهند؟

بسته به میزان اعتبار خریدار برق و حجم مورد نیاز معامله تضامینی که از خریداران اخذ می‌شود متفاوت خواهد بود. اگرچه هرکدام از خریداران مقدار مشخصی اعتبار نزد سامانه جامع تخصیص برق خواهند داشت که پس از ثبت‌نام میزان و شرایط آن اعلام خواهد شد.